Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Сковородинівці на Івана Купала виступлять сучасні етногурти та покажуть лазерне шоу (програма)

У Сковородинівці на Івана Купала виступлять сучасні етногурти та покажуть лазерне шоу (програма)

4 липня о 16:00 в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди розпочнеться культурно-мистецьке свято «Містерії Купала». У програмі свята – виступи кращих народних колективів Харківської області, етнохоп та етнорок-гуртів Харківщини. Як повідомили в Департаменті культури і туризму ХОДА, відроджуючи традиції, у Сковородинівці прагнуть надати їм нового імпульсу, запропонувати нові формати долучення до українських легенд. На учасників дійства чекає спілкування з природою, занурення у давні традиції через спів, танці, забави, плетіння вінків, катання на човні, купання у річці.

Чотири сцени, на кожній з яких виступатимуть яскраві гурти, заповнять простір співами й купальським настроєм.

Бойові мистецтва покажуть хлопці з українського козацтва, а яскраве мотошоу влаштують давні друзі музею – клуб байкерів. Відбудеться і святковий ярмарок, де можна буде придбати вироби народних майстрів, сувеніри та ексклюзивну вишиванку. До Сковородинівки з’їжджаються майстри з усієї Харківщини і навіть з Полтавщини та Сумщини.

Свято завершиться о 23:00 стрибанням через вогнище - неодмінним атрибутом купальських містерій, а також фаєр-шоу та лазерним шоу.

З програмою свята можна ознайомитися тут.

Довідка. Організатори свята: Департамент культури і туризму ХОДА, Золочівська РДА, Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди.