Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область представить 23 інвестиційні проекти на конкурс Мінрегіонбуду

Харківська область представить 23 інвестиційні проекти на конкурс Мінрегіонбуду

Сьогодні, 19 червня, під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. За інформацією Євгенія Шахненка, відповідно до бюджетного законодавства щорічно в державному бюджеті мають передбачатися кошти державного фонду регіонального розвитку в обсязі не менше 1% прогнозного обсягу доходів держбюджету. У 2015 році на розвиток регіонів передбачено 3 млрд. грн., з них Харківська область отримає 152 млн. грн.

«27 травня закінчився прийом проектів для участі в конкурсі. Робоча група і секретаріат розглянули всі заявки. За результатами оцінки було затверджено перелік з 23 об'єктів, які набрали найбільшу кількість балів. Основними умовами відбору для проектів, що передбачають будівництво, є: наявність затвердженої проектної документації; зменшення кількості об'єктів незавершеного будівництва з високим ступенем готовності, які повинні бути прийняті в експлуатацію в 2015 році; співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10%; календарний план реалізації від одного до трьох років; здатність власників об'єктів забезпечувати їх подальше утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів», - зазначив заступник голови ХОДА.

Серед затверджених проектів: завершення реконструкції органного залу і приміщень глядацької групи Харківської обласної філармонії (58,5 млн. грн), заміна газових котлів на модульні котельні на твердому паливі в смт Чкалівське Чугуївського району (13,3 млн. грн.), реконстірукція каналізаційного колектора в Балаклійському районі (1,06 млн.грн), реконструкція системи водопостачання с.Одноробівка у Золочівському районі (1,22 млн. грн.), будівництво ФОК в м. Вовчанськ (5,9 млн грн.), будівництво водозабірної свердловини в Шевченківському районі (3,18 млн.грн) та інші.

Довідка. Кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які:
1) відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації;
2) впроваджуються як проекти співробітництва територіальних громад;
3) підтримують добровільно об’єднані територіальні громади.

Також у 2015 році за рахунок ДФРР можна фінансувати проекти, які:
- забезпечують житлом внутрішньо переміщених осіб та сім’ї військовослужбовців - учасників антитерористичної операції;
- є переможцями Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2013-2014 роках.