Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повністю зруйновану ділянку траси Чугуїв-Куп'янськ-Мілове відремонтують до холодів

Повністю зруйновану ділянку траси Чугуїв-Куп'янськ-Мілове відремонтують до холодів

Магістраль протяжністю 10-12 км, яка йде від села Леб'яже до кордону з Шевченківським районом, буде побудована до початку осінньо-зимового сезону. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Розгорнути повномасштабну реконструкцію на повністю зруйнованій ділянці, де дуже важко проїжджати автотранспорту, дорожники планують відразу ж, як тільки Кабінет Міністрів України виділить на ремонт дороги Чугуїв-Куп'янськ-Мілове 50 млн. грн. Зараз тут йде комплекс аварійних і підготовчих робіт. «Завдяки активним і наполегливим зусиллям голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, а також низки зустрічей, які він провів і з міністром інфраструктури, і керівником Служби автомобільних доріг України, сьогодні на деяких ділянках дороги Чугуїв-Куп'янськ-Мілове розпочата конкретна робота. У глави області чітка позиція: дорога повинна бути відремонтована у цьому році. Для контролю якості виконаних робіт будемо залучати волонтерів та громадськість», - підкреслив Євгеній Шахненко.

За його словами, магістраль, побудовану 60 років тому, фахівці «Укравтодору» визнали аварійною. За останній рік третину шосе протяжністю 108 км було повністю зруйновано військовою технікою, яка проїжджає до зони АТО. Дрібні пошкодження дорожники відновлюють за допомогою спецтехніки струменевим методом. Більш серйозні руйнування ремонтують класичним ямковим способом. Повністю розбиті ділянки, де зникла навіть основа, фахівці будуть відновлювати з нуля - спочатку сформують дорогу за допомогою шлаку, а потім приступлять до укладання асфальту.

«Плануємо застосувати тут технологію холодного ресайклінгу, за допомогою якої додамо в основу з шлаку крупний щебінь, модифікований бітум та інші різні добавки. Після чого зверху вкладемо два шари асфальтобетону, який виробляється поблизу на сучасному міні-заводі», - розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.