Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громади Харківщини навчили - як залучити додаткове фінансування до сфери енергозбереження

Громади Харківщини навчили - як залучити додаткове фінансування до сфери енергозбереження

У Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбувся семінар «Енергозбереження – як пріоритет залучення донорської допомоги задля забезпечення сталого розвитку регіону», що був організований Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, Центром регіонального розвитку ХНУМГ ім. О.М. Бекетова та Центром розвитку громад Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Протягом заходу, учасниками якого стали представники районних державних адміністрацій та міст обласного значення Харківщини, спеціалісти-практики розповіли про сучасні технології енергозбереження та підвищення енергоефективності, що можуть бути впроваджені в громадах, а також навчили - як залучати додаткове фінансування від міжнародних організацій-донорів для сталого розвитку регіону. 

«Проблема підвищення енергозбереження та впровадження енергоефективних технологій, безумовно, є одним з пріоритетів роботи обласної влади, що сприятиме сталому розвитку регіону та гарантуватиме його енергетичну безпеку. Але для необхідного ефекту у галузі енергомодернізації нашої соціальної сфери потрібні значні кошти, які часто не передбачені бюджетом. Саме тому за дорученням голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна нашим департаментом ведеться комплексна робота щодо пошуку та залучення міжнародної технічної допомоги від організацій-донорів саме у пріоритетні сфери розвитку області», - повідомив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Денис Ткачов.

Він також зазначив, що така робота наразі ведеться спільно з різними агенціями ООН, Європейським союзом, іноземними дипломатичними представництвами та іншими міжнародними організаціями.