Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Туристам презентують нові маршрути та проекти подорожей по містичних куточках Харківщини

Туристам презентують нові маршрути та проекти подорожей по містичних куточках Харківщини

12 червня о 15:00 відбудеться чергове засідання круглого столу, присвячене проекту «Стежиною легенд Слобожанщини». Захід, який пройде за адресою: пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під., 1 поверх, організований спеціалістами Обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА з метою популяризації туристичних можливостей регіону та залучення туристів до нашого краю. «Наші гості зможуть дізнатися про нові цікаві туристичні маршрути, які вже розроблені харківськими екскурсоводами, краєзнавцями, істориками, - «Оповите легендами селище Буди», «Легенди та таємниці Вовчанщини» та «Від легенди до легенди» (екскурсія передбачає відвідування Донецького городища, міста Мерефа й села Нижня Озеряна)», - запрошують співробітники ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму».

Крім того, перед присутніми виступлять студенти Харківської державної академії культури, які підготували проекти туристичних маршрутів. В них молодь переважно використала легенди з містичним відтінком. Це й так звані «Аномальні зони Харківської області», «Садиба з примарами», «Квест по Шарівці».

«До речі, всі бажаючі можуть не тільки прийти до нас на цікавий захід, а й взяти участь у відео-флешмобі #ЛЕГЕНДИСЛОБОЖАНЩИНИ. Таким чином ми хочемо долучити молодь до нових подорожей та пізнання рідного краю. За допомогою смартфонів та інших гаджетів треба відзняти невеличкі, до 2 хвилин, ролики з оповіданням легенди тої чи іншої місцевості або туристичного об’єкту та розмістити на сторінці «Харківщина туристична» у Facebook чи надіслати на нашу електронну адресу tic_kh@ukr.net», - розповіли організатори.