Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посол Франції урочисто відкриє в Харкові представництво громадської організації «Альянс Франсез»

Посол Франції урочисто відкриє в Харкові представництво громадської організації «Альянс Франсез»

Сьогодні, 3 червня, у Харкові урочисто відкриється представництво культурно-просвітницької громадської організації «Альянс Франсез» (вул. Римарська, 34). У церемонії відкриття візьмуть участь Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі, президент Фонду «Альянс Франсез» Жером Клеман та заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Початок - о 17:00. Центр «Альянс Франсез» у Харкові спеціалізується, насамперед, на викладанні французької мови та організації культурних заходів для широкої громадськості. Так, «Тиждень Франкофонії» і «Французька весна», які традиційно пройшли навесні у співпраці з Посольством Франції в Україні, об'єднали понад 3 тис. чоловік. У центрі є медіатека та культуротека, якими можуть користуватися всі бажаючі.

Крім того, «Альянс Франсез» пропонує лінгвістичні та культурні подорожі, надає необхідну інформацію студентам, які хочуть продовжувати своє навчання у Франції за посередництва «Campus France». Також «Альянс Франсез» є центром складання іспитів (DELF - DALF). Уже в червні 50 чоловік здаватимуть ці іспити.

Після урочистого відкриття представництва в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка пройде концерт, в програмі якого - класичні твори у виконанні симфонічного оркестру під керівництвом французького диригента Зайі Зіуані. Початок концерту - о 18:30.

Довідка. «Альянс Франсез» - культурно-просвітницька неприбуткова громадська організація. Діяльність її представництв по всьому світу підтримується Міністерством закордонних справ Франції. «Альянс Франсез» у Харкові став 8-м представництвом організації в Україні.