Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко привітав студентів та викладачів аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «ХАІ» з 85-річчям заснування вузу

Євгеній Шахненко привітав студентів та викладачів аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «ХАІ» з 85-річчям заснування вузу

Сьогодні, 30 травня, в Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» проходять урочистості, присвячені 85-річчю з дня заснування вузу. Відкрився день святкування на стадіоні та на майданчику перед головним корпусом вузу виставками науково-технічних досягнень випускників і співробітників, далі в актовій залі показали фільм про «ХАІ», а на головній алеї почалася побудова факультетських колон для участі в параді. Студенти всіх десяти факультетів вузу пройшлися парадом до стадіону, де і почалася урочиста частина. Від імені голови Харківської ОДА Ігоря Райніна, випускника 4-го факультету аерокосмічного університету, привітав студентів та викладачів зі святом заступник керівника області Євгеній Шахненко. 

«Мені в два рази приємніше привітати вас, оскільки і я є випускником «ХАІ» - тією частинкою величезної родини хайовцев, яка високо несе звання нашого університету. Випускник «ХАІ» - особливий, він може виконати будь-яке завдання, яке перед ним поставлять, оскільки за роки навчання у вузі студенти проходять прекрасну «гімнастику розуму». Ми пишаємося тими випускниками, які просувають авіаційну галузь вперед, працюючи на великих підприємствах країни», - зазначив Євгеній Шахненко.

Заступник голови ХОДА особливо подякував викладачам, зазначивши, що саме вони дають молодим людям «путівку в життя». «Зі святом, «ХАІ», бажаю мирного неба над головою, успіхів та удачі», - додав Євгеній Шахненко.

Свято вузу продовжилося показовими виступами спортсменів університету, II танцювальним фестивалем «В єдиному ритмі ХАІ» та концертом творчих колективів «Ласкаво просимо до ХАІ!».

І вже ввечері на студентів університету чекає дискотека «Рухайся по-хайовскі», фаєр-шоу та святковий феєрверк.

Довідка. Харківський авіаційний інститут був створений 17 квітня 1930 року, а 7 серпня 1998 року Постановою Кабінету Міністрів України - перетворений в Державний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут». Указом Президента України за № 1059/2000 від 11 вересня 2000 року ХАІ надано статусу Національного вищого навчального закладу.

В університеті за 56 спеціальностями навчаються понад 10 тис. студентів. Підготовка спеціалістів проводиться на 10 факультетах і 42 кафедрах. «ХАІ» є єдиним в Україні спеціалізованим вищим навчальним закладом IV рівня акредитації, який комплексно готує кадри по проектуванню та виробництву всіх типів літальних апаратів, авіаційних та ракетних двигунів, енергоустаткування та обладнання.