Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщини обговорили перспективи співпраці навчальних закладів та ІТ-компаній

На Харківщини обговорили перспективи співпраці навчальних закладів та ІТ-компаній

У Харківському комп'ютерно-технологічному коледжі НТУ «ХПІ» відбувся круглий стіл «ІТ-компанії та навчальні заклади: синергія співпраці», організаторами якого виступили Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону та Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. У заході взяли участь вищі та профільні навчальні заклади, ІТ-компанії та органи державної влади. Під час зустрічі активно обговорювалися питання реформування освіти та наближення її до практичних потреб сфери інформаційних технологій, у тому числі через використання механізмів державно-приватного партнерства та «дуальної освіти», впровадження новітніх підходів до викладання відповідних навчальних курсів, відкриття креативних просторів та бізнес-інкубаторів для студентів. 

«Враховуючи дефіцит якісних кадрів в ІТ-індустрії та сучасні вимоги ринку, поглиблення співпраці між навчальними закладами та розробниками програмного забезпечення дозволить створити умови, за яких ІТ-компанії не будуть витрачати додатковий час та ресурси на перепідготовку випускників. У свою чергу, освітні установи можуть впроваджувати ланцюжок підготовки висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців з подальшим працевлаштуванням», – підкреслив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов.

За підсумками круглого столу було прийнято рішення про розробку та впровадження пілотних проектів на базі ВНЗ Харківського регіону з метою відпрацювання найбільш ефективних механізмів реформування освіти та підтримки розвитку ІТ-індустрії.