Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Первомайського району вшанували пам'ять земляків, які загинули за часів Другої світової війни

Мешканці Первомайського району вшанували пам'ять земляків, які загинули за часів Другої світової війни

Сьогодні, 8 травня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко відвідав Первомайський район та привітав ветеранів та мешканців району та міста з Днем пам’яті та примирення, з 70-ю річницею Великої Перемоги. Мешканці Первомайщини, зібравшись разом на загальний районний мітинг, який відбувся в селі Закутнівка, вшанували пам'ять земляків, які героїчно загинули за часів Другої світової війни, низько схиливши голови перед їх могилами.

«Це особливо емоційне свято, яке об'єднує всі покоління, переповнює загальними почуттями радості і смутку. Ми щиро шануємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід'ємне право жити вільно на рідній землі, які разом з солдатами антигітлерівської коаліції врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи. Крізь полум'я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок і непоправні втрати йшов наш народ до Великої Перемоги. У ці травневі дні в кожній родині згадують про тих, хто не повернувся з тієї страшної війни. Вічна їм і світла пам'ять», - зазначив Євгеній Шахненко.

До поважних ветеранів, фронтовиків, працівників тилу зі словами подяки за щасливе життя та світле мирне небо також звернулися голова Первомайської райдержадміністрації Володимир Павленко, голова районної ради Андрій Біда, міський голова Сергій Теплицький, депутати обласної ради Микола Бакшеєв, Сергій Лобас та настоятель храму Казанської Божої Матері отець Іоан. Після мітингу та урочистих привітань ветеранів було запрошено на частування польовою солдатською кашею.