Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Сахновщинському районі відкрили пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам

У Сахновщинському районі відкрили пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам

Меморіальну стелу з іменами земляків, загиблих в Афганістані, встановили за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. «Сахновщинський район - останній в області, де до цих пір не була увічнена пам'ять земляків, які воювали в Афганістані. 70 мешканців району були учасниками бойових дій, двоє з них загинули в тій війні. У лютому, коли відзначалася 26-а річниця виведення військ з Афганістану, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін виступив з ініціативою створити такий пам'ятник», - повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА, голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану Віктор Коваленко. 

Ігор Райнін у ході робочого візиту до Сахновщинського району 8 травня був присутній на відкритті пам'ятника.

«Вічна пам'ять хлопцям, які загинули в Афганістані. Звичайно, пам'ятник не поверне їхніх життів, але так ми будемо частіше їх згадувати», - підкреслив голова Харківської обладміністрації.

Ігор Райнін також зазначив, що відкриття пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам саме 8 травня - в День пам'яті та примирення – є дуже своєчасним та символічним.

«У цей день всім нам необхідно згадати про героїв - тих, хто в 1940-х роках віддав своє життя за перемогу над нацизмом, тих, хто воював в Афганістані, тих, хто сьогодні охороняє спокій нашої країни на Сході, вони - герої сьогоднішнього дня», - додав Ігор Райнін.

У ході відвідування Сахновщинського району керівник ХОДА також нагородив Почесною грамотою облдержадміністрації «За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди Дня пам'яті та примирення» трьох членів ветеранської організації Сахновщинського району: Григорія Бречка, Олексія Гавриша та Петра Хворостяного.