Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізраїльському культурному центрі нагородили ветеранів

В Ізраїльському культурному центрі нагородили ветеранів

Сьогодні, 7 травня, в Ізраїльському культурному центрі при посольстві Ізраїлю в Україні відбулася церемонія нагородження ветеранів бойових дій в роки Другої світової війни, а також представників Ради ветеранів євреїв Харкова. У заході взяли участь другий секретар посольства Держави Ізраїль в Україні Нелі Шульман, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Віктор Коваленко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники дипломатичного корпусу, громадськість.

«Дорогі ветерани, дозвольте від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Львовича Райніна передати вам добрі і теплі побажання. Навіть по закінченні семи десятків років подія, пов'язана з масовим знищенням мирного населення з боку нацистської Німеччини, зачіпає серця кожного з нас, адже це наше спільне горе. Свобода дається нелегко. І цілі народи викорінюють іноді за те, що люди борються за своє життя. Так і в Україні зараз відбувається, коли ми відстоюємо свою свободу і незалежність. Ізраїль сьогодні - це найпотужніша держава, яка демонструє всьому світовому співтовариству небачені темпи розвитку і користується міжнародним авторитетом, при цьому держава приділяє велику увагу ветеранам. Я не уявляю які труднощі пережили ви, ветерани, і який біль пережили багато сімей. Але, тим не менш, ми перемогли. Ви пройшли величезний життєвий шлях, ви дали нам напрямок, освіту, ви нас навчили жити, працювати, ростити дітей. Низький вам уклін, благополуччя вам і вашим родинам», - зазначив Віктор Коваленко, звертаючись до ветеранів.

У ході урочистої церемонії Неллі Шульман на честь 70-річчя перемоги над нацистською Німеччиною вручила ветеранам пам'ятні медалі.

Довідка. На честь 70-річчя перемоги над нацистською Німеччиною була заснована спеціальна пам'ятна медаль, що вручається Державою Ізраїль спільно з ізраїльським Союзом солдатів і партизанів, інвалідів війни з нацизмом.

Центральне місце лицьового боку медалі займає цифра «70» - на відзначення ювілейної дати Дня Перемоги. Над нею викарбовано слово «Перемога» російською, англійською та французькою мовами. Нижню частину лицьового боку медалі оздоблює текст на івриті «70 років Перемоги над нацистською Німеччиною». На зворотному боці медалі представлений символ Спілки інвалідів війни, що відображає прапор держави Ізраїль, оливкову гілку, меч і смолоскип, а також девіз Союзу - «За наш народ і все людство».