Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії області провели посів ярих зернових та зернобобових культур на 70% площ

Аграрії області провели посів ярих зернових та зернобобових культур на 70% площ

У господарствах України посіви озимих культур на 88% площ знаходяться у доброму та задовільному стані. Через несприятливі метеорологічні умови дещо відстає від запланованих оптимальних термінів посів ярих зернових та зернобобових культур. Цукрові буряки посіяні на 99% до прогнозованої площі, соняшник – на 60%, соя - на 20% до прогнозу. Такі данні були наведені сьогодні Міністерством аграрної політики та продовольства у ході всеукраїнської селекторної наради під головуванням міністра Олексія Павленка. «У Харківській області отримано 100% сходів озимих культур. Вони знаходяться в доброму та задовільному стані. Під пересів потрапило лише 0,4% площ. Для проведення комплексу весняно-польових робіт сільгосптоваровиробниками області придбано понад 51 тис. тонн мінеральних добрив. Зараз ми проводимо вже вторинне прикореневе підживлення», - зазначив заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Щодо ярих зернових та зернобобових культур, то станом на 7 травня по всіх категоріях господарств області проведено посів на площі 359 тис. га, або 70% до прогнозу, з них ранніх зернових та зернобобових культур посіяно 202,7 тис. га. Практично завершено посів раннього ячменю (95% до прогнозу), гороху (99%), вівса (92%), ярої пшениці (113%).

«Господарства області також приступили до посіву круп'яних культур. Кукурудза на зерно посіяна на площі 154 га, що становить 54%, приступили до посіву гречки і проса. Необхідно відзначити, що ми виконаємо план по гречці, який складає практично 14 тисяч га», - додав Марк Беккер.

За його словами, в області також ведеться сівба технічних і олійних культур. Цукрові буряки посіяні на площі 15,2 тис. га, що складає 101% до прогнозу, соняшник – 219,8 тис. га, або 65%, соя – 7,2 тис. га, або 20%.