Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорогі земляки!

Дорогі земляки!

Вперше у травні ми відзначаємо дві дати. Вони дуже важливі й тісно пов'язані одна з одною. 9 Травня - святе для нас свято, День Перемоги. 8 травня Президент України оголосив Днем пам'яті та примирення. Восьмого травня з ветеранами війни, з тими, хто брав участь у боях в Афганістані та в інших гарячих точках планети, з учасниками антитерористичної операції на Донбасі ми разом пом'янули товаришів, що пішли, героїв, завдяки яким над нашими головами - мирне небо. Дев'ятого травня святкові заходи пройшли у всіх районах області, разом з ветеранами ми згадували ту страшну війну й раділи Перемозі. Ми запросили до участі в цих подіях молодь - тих, хто виріс в мирній країні, а зараз змушений власними очима бачити жахи війни, про які розповідали діди. Дев’ятого травня поруч з сивими ветеранами стояли їхні онуки - бійці АТО, волонтери, нові герої, що захищають нашу Батьківщину.

У ці святі для нашого народу дні мені особливо хотілося б попросити всіх примиритися, забути про політику, відкинути все те, що нас роз'єднує. Спасибі всім, хто прийшов на Меморіали з квітами, стал пліч-о-пліч і низько схилив голову в пам'ять про подвиг українського народу, подвиг, який було сплачено мільйонами життів.

Я бажаю всім нашим ветеранам - і тим, хто святкував цей день у далекому 1945-му, і тим, хто тільки нещодавно повернувся до Харківської області з фронту - здоров'я, життєвих сил, віри в краще і, звичайно ж, мирного неба над головою!

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін