Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З приводу переведення пенсій до обласного Пенсійного фонду звернулися майже 123 тис. переселенців

З приводу переведення пенсій до обласного Пенсійного фонду звернулися майже 123 тис. переселенців

Сьогодні, 30 квітня, в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Харківській області пройшло засідання колегії з підсумків роботи за перший квартал. В заході приймали участь т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, виконавчий директор об’єднання організацій роботодавців області «Граніт» Василь Григор’єв, голова об’єднання профспілок області Сергій Тесленко і начальник обласного центру з нарахування та здійснення соціальних виплат Ірина Осьмачко. Під час засідання колегії було зазначено, що станом на 1 квітня 2015 року в органах Пенсійного фонду області перебувають на обліку 902,5 тис. пенсіонерів. В тому числі, отримують трудові пенсії 858,7 тис. осіб. Середній розмір пенсій становить в регіоні 1587 грн. 39 коп.

Особам, які переїхали з Донецької і Луганської областей та Криму, також забезпечується виплата пенсій. На 1 квітня за допомогою до територіальних органів Пенсійного фонду звернулись майже 123 тис. вимушених переселенців, які попросили перевести виплати пенсій з Донецької та Луганської областей. Відмовились від отримання пенсій в Харківській області 6023 особи. З числа осіб, що переїхали з Криму та Севастополя, станом на 1 квітня до територіальних органів Пенсійного фонду області звернулись щодо виплати пенсій 105 осіб.

Крім того, розглядалися питання: про результати перевірок органами праці та соціального захисту населення додержання вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій і здійснюваних заходів щодо усунення виявлених порушень та попередження їх виникнення.

Перший заступник начальника Головного управління Тамара Зятєва і заступник начальника Головного управління Тетяна Піпченко детально розповіли про семінар у Вінниці, в якому брали участь 16-18 квітня. Під час доповідей повідомили про новації, що очікують на Фонд, про перехід на автоматизовану систему ведення документообігу і надання якісних оперативних послуг особам за допомогою сучасних засобів зв'язку.

Підводячи підсумок, начальник Головного управління Віктор Ачкасов висловив слова подяки за роботу та відмітив, що діяльність Фонду є позитивною. Проте залишаються питання, які потребують повсякденної уваги.