Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізраїльські психологи продовжують допомагати у реабілітації українських військових

Ізраїльські психологи продовжують допомагати у реабілітації українських військових

29 квітня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські. Посол зазначив, що в Ізраїлі проживає півмільйона вихідців з України, і це найбільша з наявних в їх країні діаспора. У питаннях співпраці Ізраїль віддає пріоритет Східній Україні, особливо, Харківській області. І вже понад 15 років з регіоном вони співпрацюють у сфері охорони здоров'я. «Але один з найголовніших проектів, яким ми зараз займаємося - це курси для психологів. У Ізраїлю є дуже великий досвід роботи з людьми, які отримали психологічні травми під час військових конфліктів. Ми вже провели кілька таких курсів з психологами з Харкова і продовжуємо вести цю роботу», - розповів Еліав Бєлоцерковські. 

«Для нас дуже цінний досвід Ізраїлю. Нам доводиться звикати до тих умов, коли ми живемо в напруженій військово-політичній ситуації. Ми вдячні за допомогу, особливо, якщо врахувати, що в Харківській області офіційно зареєстровано 165 тисяч тимчасових переселенців, за неофіційними ж даними в регіоні проживає більше 300 тисяч переселенців. Це створює серйозне соціальне, економічне і психологічне напруження в області. До того ж зараз до регіону повертаються демобілізовані бійці, і половина з них потребує психологічної підтримки», - сказав Ігор Райнін.

Враховуючи, що Харківська область і Ізраїль також співпрацюють у сфері сільського господарства, голова ХОДА повідомив, що для ізраїльських інвесторів агропромисловий комплекс області буде вкрай цікавий і запропонував інвестувати в економіку регіону, оскільки зараз для цього найкращий час.

Еліав Бєлоцерковські нагадав, що з 17 травня з Харкова відкриється прямий авіарейс до Тель-Авіва. Перельоти за маршрутом будуть виконуватися авіакомпанією МАУ на літаках «Boeing-737».

Після зустрічі посол взяв участь у відкритті виставки в Харкові «Шлях до мрії: внесок вихідців з України у створенні Держави Ізраїль». Виставка ініційована посольством, щоб посилити відносинам між державами.

Довідка. 24 грудня 2014 року Еліав Бєлоцерковські вже відвідував Харківську область. Крім того, 25 березня т.в.п. заступник голови ХОДА Вадим Глушко зустрічався з радником міністра закордонних справ з питань охорони здоров'я Держави Ізраїль Йосі Барацом. За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про проведення спільних тренінгів з ізраїльськими фахівцями в галузі медичної допомоги у відновленні працездатності, соціальної адаптації та бойової здатності військових.