Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харчування в дитячих оздоровчих таборах Харківщини покращиться

Харчування в дитячих оздоровчих таборах Харківщини покращиться

Як розповіла під час прес-конференції в ХОДА начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей облдержадміністрації Лариса Козлова, уряд ще в минулому році вніс зміни до законодавства щодо норм харчування в дитячих санаторіях та оздоровчих таборах України. Вони набрали чинності з січня 2015 року. Тепер харчування відповідає реальним фізіологічним потребам дітей. Зміни передбачають, що ці норми встановлюються залежно від віку дитини і типу установи (санаторій, установа праці та відпочинку, наметове містечко). Діти отримуватимуть більше м'яса, м'ясопродуктів, риби, свіжих овочів, фруктів, соків. Для дітей 11-17 років підвищилися норми споживання масла, круп, макаронних виробів, бобових. При цьому асортимент меню став більш різноманітним. 

«Збільшилася калорійність страв і, відповідно, вага порцій. Тому можу гарантувати, що діти не будуть недоїдати в таборах. Це питання ми контролюємо з усіма відповідними обласними службами», - запевнила Лариса Козлова.

Згідно з даними попереднього моніторингу середня вартість путівки в дитячий табір відпочинку в області влітку складе 3473 грн. або 165,4 грн. за добу. «В середньому по таборах путівки цього року подорожчали на 700-800 грн.», - зазначила начальник управління.

За словами Лариси Козлової, в літньому сезоні в області відкриються 28 дитячих таборів, які зможуть прийняти 16 тис. дітей за одну зміну.

«До 1 червня всі табори області повинні бути готові, також вони повинні отримати акти прийому. Щоб отримати такі акти, табір повинен забезпечити всі норми ДСНС і Держсанепідслужби з питань безпеки», - сказала начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей ХОДА.