Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молоді вчені Харківщини презентували свої напрацювання в сфері гендерної рівності

Молоді вчені Харківщини презентували свої напрацювання в сфері гендерної рівності

У Музейному комплексі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова відбулася фінальна частина IX Регіонального наукового конкурсу молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір». Цього року студенти майже 20 вузів з усієї України подали на конкурс більше 70 робіт. До складу журі входять представники міжнародних правозахисних організацій, вчені та студенти, що брали участь у проекті в минулих роках. Переможців конкурсу направлять на стажування до європейських країн для участі в проектах з гендерної рівності. «Харківська облдержадміністрація започаткувала цей конкурс 9 років тому, щоб розвивати гендерну політику серед студентської молоді та молоді взагалі. Щоб вони розуміли, що цивілізована Європа давно подолала гендерну нерівність і завдяки цьому гармонійно та успішно, в тому числі економічно, розвивається її суспільство», - висловився на відкритті фінальної частини директор Департаменту науки та освіти ХОДА Анатолій Бабічев. 

«Харківщина займає одне з провідних місць в Україні в питаннях гендерної тематики. В нас презентуються не тільки студентські роботи, науковці області також проводять дослідження в навчальних закладах», - додав Анатолій Бабічев.

Крім того, найближчим часом в Харківській області під патронатом заступника голови ХОДА Юлії Світличної розпочнеться реалізація соціального проекту «Жінки. Мир. Безпека», мета якого - залучити жінок до діяльності по встановленню миру і безпеки, попередженню конфліктів, їх наслідків, а також захистити та допомогти жінкам і дітям, які постраждали від конфліктів, та підтримати молодих дівчат і жінок-лідерів.