Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Балаклії відкрилась виставка «Чорнобиль. Я там був»

В Балаклії відкрилась виставка «Чорнобиль. Я там був»

В рамках заходів, присвячених 29-ї річниці аварії на ЧАЕС, в районному Будинку культури м. Балаклея відбулось відкриття сьомої документальної виставки в Харківській області «Чорнобиль. Я там був». Автор ідеї виставки - відомий харківський фотохудожник, журналіст, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, президент «Українського історичного товариства «Чорнобиль Ноосфера» Юрій Ворошилов. За 29 років дослідження катастрофи автором зібрано більше 50 тисяч документів і свідчень ліквідаторів Харківської області про саму катастрофу, про її ліквідацію та наслідки.

На Балаклійщині також зібрано документальний матеріал про участь і подальшу долю балаклійців-ліквідаторів техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС. Нинішня експозиція також увійде до фонду Балаклійського районного краєзнавчого музею. Окрім районного центру, виставка буде представлена в селищах Червоний Донець, Савинці та Андріївка.

«Минуло 29 років з дня, коли відбулася аварія на Чорнобильській АЕС, але світ все ще не усвідомлює масштаби цієї трагедії. Завдяки цій виставці, через ці фотографії, емоції, які вони несуть, мешканці нашого району зможуть дізнатися більше про ті страшні події, про героїчний подвиг, який здійснили наші співвітчизники. Виставка «Чорнобиль. Я там був» надасть можливість пройнятися духом тих сумних та трагічних подій», - підкреслив голова райдержадміністрації Степан Масельський.

Цей виставочний проект вже був продемонстрований в Шевченківському, Борівському, Куп’янському, Валківському, Нововодолазькому та Великобурлуцькому районах Харківської області.

Під час відкриття виставки головою Харківської обласної організації «Спілка Чорнобиль України» Анатолієм Вінником балаклійцям-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС були вручені нагороди «Слобожанська почесна відзнака «Чорнобильська пошана».

У відкритті виставки також взяли участь депутат Харківської обласної ради Іван Столбовий, делегації з Валківського, Великобурлуцького, Ізюмського та Куп’янського районів, ліквідатори аварії на ЧАЕС, члени їхніх сімей та сім’ї загиблих чорнобильців, учнівська молодь та громадськість міста.