Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найстаршим учасником шахового турніру серед ветеранів став 93-річний полковник

Найстаршим учасником шахового турніру серед ветеранів став 93-річний полковник

23 квітня в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого пройшов 8-й Регіональний шаховий турнір «Слобожанщина» серед ветеранських команд міст та районів області, присвячений 70-річчю Перемоги. У заході, який відбувся за підтримки департаментів масових комунікацій та у справах молоді та спорту ХОДА, взяли участь 30 ветеранів із різних районів області. «Тут присутні ветерани війни, праці, збройних сил, діти війни. В основному, вони шахісти-аматори, але є і кандидати в майстри спорту. Учасники розбиті на 10 команд по троє», - пояснив заступник голови ради Харківської обласної організації ветеранів Володимир Гриневич. Найстаршим учасником турніру став 93-річний полковник Петро Калашников, який брав участь у звільненні Севастополя. 

«Грати в шахи я навчився у військовому госпіталі, де знаходився після поранення», - розповів ветеран.

Перед початком турніру з привітанням до учасників звернувся директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

«Ми сьогодні дуже уважно вивчаємо всі питання, ініціативи та побажання ветеранських організацій Харківської області. Україна серйозно представлена в шаховому світі, і дуже здорово, що ви передаєте свої навички молодому поколінню, продовжуєте традиції і подаєте приклад. Бажаю всім учасникам здоров'я, удачі, і нехай переможе найсильніший», - сказав Михайло Черняк.

Голова ради Харківської обласної організації ветеранів Анатолій Хіневич, в свою чергу, побажав, щоб «на полях бою в усьому світі були присутні тільки шахові дошки».