Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заповнені документи на отримання субсидії будуть забирати контролери енергопостачальних та комунальних підприємств області

Заповнені документи на отримання субсидії будуть забирати контролери енергопостачальних та комунальних підприємств області

Про це повідомив під час брифінгу 21 квітня в прес-центрі ХОДА заступник голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Він нагадав, що ще в кінці лютого всім регіонам України доручили надрукувати і доставити споживачам бланки документів (заява, декларація, інструкція щодо заповнення та повідомлення) для оформлення житлової субсидії. Як розповів Євгеній Шахненко, на сьогодні робота щодо забезпечення споживачів області такими бланками повністю завершена. Документи розносили контролери енергопостачальних та комунальних підприємств області. Тепер контролери будуть збирати у населення вже заповнені документи і до 1 травня передадуть їх до районних управлінь соціального захисту населення. «Безумовно, не обов'язково, щоб тільки контролер передавав документи до соцслужби, мешканці будуть віддавати йому документи за бажанням. Можуть і самі звертатися до управління соціального захисту або відправити документи поштою. Ми зі свого боку намагаємося полегшити доставку заповнених декларацій і заяв до соціальних служб», - зазначив Євгеній Шахненко. 

Також т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко додав, що з початку 2015 року субсидії в Харківській області отримують 112,8 тис. сімей на суму 123,8 млн. грн.

«Харківська облдержадміністрація та профільні департаменти ХОДА роблять все можливе, щоб спростити процес отримання субсидії. Тепер головне завдання мешканців - у встановлені терміни заповнити документи і подати їх до соцслужби. Далі фахівці звірять дані з комунальними підприємствами і кожному жителю, якщо він буде мати право на отримання субсидії, її нарахують», - сказав т.в.п. заступника керівника регіону.

Вадим Глушко проінформував, що Кабміном на надання субсидій виділено 24 млрд. грн.

Нагадаємо, з питань заповнення документів мешканці можуть звертатися на «гарячу» лінію Департаменту соціального захисту населення ХОДА (тел. 705-26-90).