Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 20 квітня СБУ переходить на посилений режим роботи. Кількість оперативних груп в області збільшиться

З 20 квітня СБУ переходить на посилений режим роботи. Кількість оперативних груп в області збільшиться

Про це сьогодні, 17 квітня, в ході наради з питань підготовки до 70-річчя Перемоги над нацизмом в Європі, Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги повідомив начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар. «Управління СБУ в Харківській області розпочало роботу ще напередодні великодніх свят. Ви чули, що йде спецоперація, знешкоджено 13 людей з величезним арсеналом зброї, все це готувалося до травневих свят. З 20 квітня СБУ переходить на посилений режим роботи, кількість працюючих в області оперативних груп збільшиться», - підкреслив Олександр Пивовар.

У свою чергу, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв відзначив, що правоохоронні органи також мають намір працювати в посиленому режимі. «Зараз ми розглядаємо питання про притягнення в святкові дні додаткового особового складу з інших регіонів, зокрема, з центральної та західної України. Крім того, повернуться і спецпідрозділи міліції, які зараз знаходяться в зоні антитерористичної операції», - додав Анатолій Дмитрієв.

Довідка. 8 травня - в День пам'яті і примирення - на Меморіалі Слави в Лісопарку пройде урочисто-траурна панахида по всіх загиблих воїнах, а також покладання квітів, вінків. До участі в цьому заході будуть запрошені не тільки ветерани, а й учасники АТО, волонтери, молодь.

9 травня святкові заходи пройдуть на Меморіалі «Висота Маршала Конєва». Заплановано проведення урочисто-святкової церемонії вшанування учасників Великої Вітчизняної війни, покладання квітів до стели, святковий концерт і польова каша. Також на «Висоті Маршала Конєва» відкриється експозиція фотографій Сергія Лойка «Пекельний аеропорт» та ін. У цей день у Харкові на майданчику перед оперним театром пройде парад оркестрів.

Заходи, приурочені до Дня пам'яті та примирення і до Дня Перемоги, пройдуть у всіх районах та містах області.