Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Старшокласники Харківського району зустрілися з волонтерами та бійцями АТО

Старшокласники Харківського району зустрілися з волонтерами та бійцями АТО

Учні Харківщини, допомагаючи нашій армії, роблять маленькі дива, які щодня рятують людські життя, повідомляє заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Діти нарівні з дорослими плетуть маскувальні сітки, печуть бійцям антитерористичної операції на Сході України пиріжки, в’яжуть шкарпетки, збирають гроші й роблять обереги, щоб там, на передовій, підтримати наших солдат і ще раз нагадати: хлопці, тримайтеся, ви не самі, ми - з вами. 14 квітня засідання Ліги старшокласників Харківського району розпочалось із теплої зустрічі з фундаторами громадського об’єднання «Help Army», організаторами благодійної організації «Харків з тобою» та бійцями антитерористичної операції на Сході України. Учні розпитували бійців про їхній побут, відпочинок між боями, планами на майбутнє. Вдячні ж бійці подарували дітям прапор України з підписами та щирими побажаннями.

Для старшокласників Харківського району заступник командира батальйону «Айдар», боєць з позивним «Гора», провів майстер-клас з розбирання зброї. Боєць Дмитро Сорока - «кіборг», який захищав Донецький аеропорт, наголосив на необхідності пам’ятати, що за лідерами іде решта учнів, тому саме на них лежить відповідальність за прийняті рішення.

Протягом півріччя діти проводили благодійні акції, конкурси, марафони, концерти, ярмарки, продаючи різноманітні смаколики та вироби, зроблені власноруч, активно брали участь у благодійних акціях, писали листи на передову та надсилали малюнки.

«Пам’ятаємо: Україна починається з кожного з нас, тому поспішайте щодня робити свій посильний вклад заради мирного життя на рідній землі», - наголосила Юлія Світлична.