Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогодні в області розгорнуто велику роботу з протидії корупції. Юлія Світлична

На сьогодні в області розгорнуто велику роботу з протидії корупції. Юлія Світлична

На базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова 15 квітня пройшов практикум для державних службовців з питань запобігання корупції в державному управлінні, виховання доброчесності та запровадження належного урядування. Цей семінар відбувався за ініціативи університету та за підтримки голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. На семінарі були присутні заступник голови ХОДА Юлія Світлична, ректор університету міського господарства імені О.М. Бєкєтова Володимир Бабаєв, директор Центра стратегічної аналітики та антикорупційного менеджменту університету Олександра Ващенко, а також голови 27 районів області. «На сьогодні в області розгорнуто велику роботу з протидії корупції, і ми це бачимо по регулярних затриманнях представників органів місцевої влади. Як казав Ігор Львович, у нас в області проводиться нещадна боротьба з корупцією. Під час нинішнього семінару фахівці ще раз показують ті механізми, якими можна попередити корупцію, і розповідають як діяти, коли ситуація вже переходить правову межу», - зазначила Юлія Світлична.

Слухачі тренінгу розібрали кращі приклади зарубіжного антикорупційного досвіду, проаналізували данні офіційної антикорупційної статистики України та вплив ментальності на рівень корупції, а також спеціалісти університету «розвінчали» найбільш поширені міфи щодо корупції та розглянули теорію «раціонального злочину» - психологічне пояснення хабарництва.

Довідка. Практикум для державних службовців є навчально-інформаційною кампанією, орієнтованою на державних службовців, спрямованою на мінімізацію толерантного ставлення до корупції, підвищення ефективності системи запобігання корупційним проявам, співпраці держави і суспільства в антикорупційній діяльності.

Тренінг адаптовано для підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії корупції.