Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зустрічає демобілізованих солдатів-строковиків

Харківщина зустрічає демобілізованих солдатів-строковиків

Сьогодні, 9 квітня, у військовій частині №3005 Національної гвардії України зустрічали після двох років служби 50 демобілізованих солдатів-строковиків. Додому повернулися військові, яких призвали навесні 2013 року. Деякі з них служили в зоні антитерористичної операції, розповів заступник командира Харківської Слобожанської бригади Нацгвардії Олександр Росляков. «Хлопці охороняли громадський правопорядок у Києві під час Майдану, а також стратегічні об'єкти в Харківській області. Майже всі встигли побувати в зоні АТО», - підкреслив заступник командира. 

Як розповів директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк, обласна влада організує реабілітацію військових та буде сприяти їх працевлаштуванню. «Хлопці демобілізується, їм, безумовно, потрібно пройти адаптацію, а тим, хто надалі не зв'яже свою долю з Національною гвардією, - повернутися до мирного життя», - зазначив Михайло Черняк.

Як раніше повідомляв т.в.о. військового комісара області полковник Олександр Житков, всі демобілізовані, за бажанням, зможуть продовжити службу в Харківській області за контрактом.

Нагадаймо, за інформацією військових комісаріатів, на Харківщину повинні повернутися близько 2,7 тис. демобілізованих.