Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Автентичні пісні Краснокутщини прозвучать в Обласному центрі культури і мистецтва

Автентичні пісні Краснокутщини прозвучать в Обласному центрі культури і мистецтва

17 квітня о 18:00 Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) запрошує шанувальників народної пісні до фольклорної вітальні «Традиції одного села». Цього разу відвідувачів познайомлять з давніми народними піснями та обрядами далекого куточка Слобожанщини – села В’язова Краснокутського району Харківської області. У фольклористичних колах в’язівські пісні збирали та вивчали ще з 70-х років минулого століття. Саме у цей віддалений куточок на межі Харківської та Полтавської областей у 1976 році завітали з експедицією студенти Харківського державного інституту мистецтв. І не лише записали, а й зберегли ці записи для наступних поколінь.

Серед учасників експедиції була нинішній керівник лабораторії досліджень нематеріальної культурної спадщини Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Галина Лук’янець.

Автентичні пісні з В’язової прозвучать у виконанні фольклорних гуртів. Це фольклорний колектив «Воріття» Краснокутського РБК, фольклорний гурт «Муравський шлях» ООМЦКМ, фольклорний ансамбль «Веселка» ДШМ № 4 ім. М. Леонтовича м. Харкова та фольклорний гурт «Стежка» Харківського національного університету мистецтв ім. І Котляревського.

Вхід на захід - вільний.