Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХНУ ім. В.Н. Каразіна обговорять проблему безпеки школярів в інтернеті

В ХНУ ім. В.Н. Каразіна обговорять проблему безпеки школярів в інтернеті

Міжнародна прес-конференція «Безпека в інтернеті очима школярів Харківщини» відбудеться 7 квітня о 10:30 у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (майдан Свободи, 6, північний корпус, 5-й поверх, ауд. 501). Учасники заходу - представники трьох країн. Так, Туреччину представлятиме Гіресунскій університет, Грузію - Кавказький міжнародний університет, а Україну - Департамент освіти та науки ХОДА та кафедра прикладної соціології та соціальних комунікацій соціологічного факультету ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

«На конференції обговорюватиметься спільний проект університетів України, Туреччини та Грузії - порівняльне дослідження, спрямоване на вивчення практик поведінки учнів у соціальних мережах та розробку рекомендацій зі сприяння підвищенню рівня безпеки серед школярів у цих країнах», - повідомили в Центрі зв’язків з громадськістю і пресою ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

За статистикою, найбільш активними користувачами соцімереж та інтернету є саме школярі віком від 12 до 16 років. Причому досить часто батьки та вчителі не приділяють цьому належної уваги, а всі настанови щодо безпеки мають суто формальний характер. Проект має на меті розробити ґрунтовні рекомендації щодо зазначеної проблематики, що базуватимуться на аналізі уявлень вчителів, батьків та учнів.

Довідка. У рамках дослідження заплановано опитування учнів 5-11 класів 26 харківських навчальних закладів різного типу, їхніх батьків та вчителів — майже 3000 респондентів. Аналогічне опитування також буде проведено в Грузії та Туреччині.