Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізраїльські медики пропонують свою допомогу в реабілітації демобілізованих бійців АТО

Ізраїльські медики пропонують свою допомогу в реабілітації демобілізованих бійців АТО

Про це повідомив радник Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль з питань охорони здоров'я Йосі Барац під час зустрічі з т.в.п. заступника голови Харківської ОДА Вадимом Глушком. На зустрічі також були присутні заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхак Кармель Каган, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денис Дармостук. Йосі Барац поділився ізраїльським досвідом системи реабілітації військових. «Ми працюємо з демобілізованими і солдатами, які пройшли бойові дії. У Ізраїлю дуже великий досвід у цій темі. І зараз терапія військовослужбовців у нас затверджена в рамках національної системи охорони здоров’я. В ізраїльській армії солдата з посттравмой повертають до військової діяльності за кілька днів», - зазначив радник з питань охорони здоров'я. 

В першу чергу ізраїльські фахівці будуть проводити тренінги по темі посттравми та реабілітації після поранень для українських лікарів.

«Я хочу зазначити, що в Україні, на жаль, залишилися атавізми психіатричної радянської системи. У нас немає посад медичних психологів у звичайних лікувальних установах. Ми це знаємо, і багато разів говорили і направляли свої пропозиції до центральних органів влади. Зараз ми створюємо кабінети психологічної допомоги демобілізованим і пораненим бійцям АТО у всіх поліклініках і стаціонарах. Ми готові використовувати досвід Ізраїлю у відновленні працездатності, соціальної адаптації та бойової здатності військових і тимчасових переселенців», - підкреслив Олександр Галацан.

Також в цей день Йосі Барац і Іцхак Кармель Каган відвідали ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМНУ», де оглянули одне з відділень.