Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін вручив харківському фермеру ключі від модернізованого заводом «ХТЗ» трактора

Ігор Райнін вручив харківському фермеру ключі від модернізованого заводом «ХТЗ» трактора

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 21 березня відвідав ПАТ «Харківський тракторний завод», де ознайомився з технологією модернізації застарілої техніки. Так, на заводі стартувала програма TRADE-IN, в рамках якої трактори, що були у вжитку, підприємство оновлює за мінімальні гроші. Ключі від першого модернізованого трактора ХТЗ-17221 фермеру зі Зміївського району Ігор Райнін вручив особисто. «Це початок шляху великого проекту, який дозволить не залишати іржавіти техніку, що відробила свій цикл, а відновлювати її, причому за нижчою ціною. Я вдячний керівнику підприємства за створення такого проекту. Ми підтримували і будемо підтримувати правильні й потрібні для держави починання. Проект запустили саме вчасно, адже попереду посівна», - зазначив керівник області. 

Також Ігор Райнін додав, що підприємство планує протягом року модернізувати до 100 тракторів. Керівник регіону пообіцяв підтримувати підприємство в рамках своїх повноважень і лобіювати інтереси заводу перед органами центральної влади. «Я готовий допомагати заводу «ХТЗ», його менеджменту, який завжди відстоював інтереси підприємства», - підкреслив Ігор Райнін.

За словами генерального директора заводу «ХТЗ» Владислава Губіна, модернізована техніка за своїми якостями не поступається нової, але набагато дешевше. Аграрій може здати на завод свій старий трактор і натомість купити собі модернізований. «Ми даємо друге дихання старій техніці. На модернізацію трактора йде 2-3 тижні залежно від комплектації трактора», - зазначив Владислав Губін.

Як уточнили на заводі, вартість нового серійного трактора ХТЗ-17221 складає 1 млн. 190 тис. грн., а випущений після модернізації коштує 600 тис. грн.

Довідка. «ХТЗ» за 2014 р. реалізував більше 1,5 тис. тракторів. Виручка від реалізації склала 1 млрд. 12 млн. грн. Реалізація за січень - лютий 2015 р. склала 270 тракторів на суму 160 млн. грн. У 2014 р. завод почав випуск малих тракторів ХТЗ-3512, на який встановлено мінський двигун з водяним охолодженням, також був розроблений трактор ХТЗ-240К потужністю 250 к.с.