Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області збільшилося поголів'я великої рогатої худоби та свиней

В області збільшилося поголів'я великої рогатої худоби та свиней

Сільгосппідприємствам Харківщини, які займаються тваринництвом, вдалося зберегти позитивну тенденцію розвитку. Про це директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко повідомив 20 березня під час обласної селекторної нараді, що проходила під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Світличної. Він зазначив, що в області збільшилося поголів'я великої рогатої худоби на 1820 голів, а чисельність свиней в аграрних підприємствах зросла в середньому на 8%. Найуспішніші свиноферми працюють в Чугуївському, Вовчанському, Нововодолазькому, Краснокутському та Зачепилівському районах. Причому обсяг реалізації свиней на забій збільшився на 12%, а обсяги виробництва молока зросли більш ніж на 3% за рахунок зростання продуктивності дійного стада.

«За 2 місяці поточного року надій молока на одну корову зріс на 9% порівняно з 2014-м. Найкращі результати отримані на підприємствах Ізюмського, Красноградського, Великобурлуцького та Куп'янського районів, а в Дворічанському районі надій 1468 кг - в 1,5 рази вище середнього значення по області є одним з найвищих по Україні », - підкреслив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин.

У той же час в ряді районів - Балаклійському, Богодухівському, Зміївському - ситуація у тваринництві далека від стабільної. Найгірше становище справ в Близнюківському районі, де спостерігається падіння виробництва м'яса, молока, а також зниження чисельності великої рогатої худоби і свиней.