Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабінет міністрів затвердив новий порядок надання житлових субсидій

Кабінет міністрів затвердив новий порядок надання житлових субсидій

Постановою Кабміну № 106, опублікованою на офіційному сайті відомства 18 березня, затверджено форми бланків заяви на призначення житлової субсидії та декларації про доходи й витрати осіб. Також документ наказує Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури забезпечити до 15 квітня і до 1 листопада 2015 виготовлення підприємствами, які надають послуги з газо- і електропостачання та централізованого опалення, таких бланків і декларацій, а також доставку їх споживачам. Відповідальність за інформацію про доходи і витрати, здатну вплинути на призначення субсидії, несуть громадяни. Людина, якій призначено субсидію, зобов'язана протягом місяця проінформувати підрозділ з питань соціального захисту населення про зміни у складі зареєстрованих у житлі осіб, їх соціальний статус, про зміни в переліку одержуваних житлово-комунальних послуг, умови їх надання, виконавців цих послуг, а також про покупку товарів і послуг на суму понад 50 тис. грн.

Крім того, підрозділи служби з питань соціального захисту населення для призначення субсидій мають право запитувати інформацію в Державній фіскальної служби, Державтоінспекції, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, які здійснюють технічну інвентаризацію нерухомості, вищих навчальних закладів та фондів соціального страхування.

«Людям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2014-2015, субсидія на наступний період призначається на підставі поданих раніше документів», - наголошується в положенні.

Цією ж постановою Кабінет міністрів збільшив граничну чисельність співробітників підрозділів із питань соціального захисту населення в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській та Харківській областях на 1204 людини.

Нагадаємо, розповідаючи про новий порядок призначення субсидій, міністр соціальної політики Павло Розенко підкреслив, що тепер на те, отримають люди субсидію чи ні, не впливатиме наявність у сім'ї машини або іншого майна, в розрахунок будуть приймати тільки доходи і витрати. Також Розенко порадив оформляти субсидії вже в травні, не чекаючи початку опалювального сезону.