Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Павло Розенко розповів, як військовим отримати статус учасника бойових дій

Павло Розенко розповів, як військовим отримати статус учасника бойових дій

Визначати військовослужбовців, які мають право на статус учасника бойових дій, будуть профільні відомства, а цивільних осіб – Державний комітет з питань ветеранів. Про це заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко. «Ми забрали зайву ланку бюрократичної тяганини, ми передали повноваження визначати статус учасника бойових дій безпосередньо Міністерству оборони, МВС, СБУ, які, безумовно, самі краще знають, кому треба встановлювати цей статус», - сказав він. Водночас Павло Розенко зауважив, що питанням надання статусу учасника бойових дій цивільним особам, які були залучені до АТО й мають на це право, займатиметься Державний комітет ветеранів. 

Крім того, міністр повідомив, що наразі йде робота щодо урегулювання на законодавчому рівні статусу добровольчих батальйонів, які не увійшли в підпорядкування Міноборони чи МВС.

«Є декілька добровольчих формувань, які сьогодні не підпорядковані формально ні Міністерству оборони, ні Міністерству внутрішніх справ. На законодавчому рівні ми зараз намагаємось у Комітеті Верховної Ради України з питань ветеранів й інвалідів врегулювати цю колізію», - додав Павло Розенко.