Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Споживання газу в Харківській області вдалося скоротити на 12%

Споживання газу в Харківській області вдалося скоротити на 12%

Про це під час прес-конференції 12 березня повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Він уточнив, що це вдалося зробити завдяки зусиллям держави, облдержадміністрації, районних та міських адміністрацій. «В Україні ми одні з кращих в цьому напрямку. Наведу приклад, ми єдина область, яка в повному обсязі освоїла виділену державою субвенцію в 500 млн. грн. для заміни газу на альтернативні джерела», - зазначив заступник керівника області. За словами Євгенія Шахненка, на ці кошти в області побудовані 23 блочно-модульні котельні на твердому паливі, які на сьогодні вже повністю функціонують. В основному ці котельні обслуговують школи, дитячі садки та лікарні. Нагадаємо, вчора в Куп'янському районі за участю заступника голови ХОДА відкрили дві такі котельні.

Крім цього, за інвестиційні та власні кошти в регіоні переоснастили на альтернативні види палива близько 52 котлів. «У нас створена база для роботи котелень на твердому паливі. 14 підприємств регіону виробляють пелети і брикети з соломи, деревини та інших матеріалів. Пелети у нас купує Сумська та Полтавська області», - сказав Євгеній Шахненко.

Також він уточнив, що за програмою Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в області збудовано сучасний пелетний завод в м. Куп'янську.

«Роботу в цьому напрямку потрібно нарощувати. І при Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА створена робоча група з енергозбереження, яка сьогодні працює з центральними органами влади для залучення в регіон міжнародних грантів та інвесторів. У нас є пропозиції від інвесторів. І зараз ми хочемо максимально перевести заклади області на альтернативні джерела теплопостачання», - підкреслив Євгеній Шахненко.