Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В районах області мобілізовано в 2,5 рази більше людей, ніж у місті Харкові

В районах області мобілізовано в 2,5 рази більше людей, ніж у місті Харкові

Про це 27 лютого під час прес-конференції повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін після координаційної наради по боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом та корупцією. Як зазначив голова ХОДА, на сьогоднішній день план з мобілізації в Харківській області виконано вже на 50%. На сьогоднішній день в Збройні сили України відправлено вже понад 1 тис. чоловік, у тому числі понад 700 - з районів Харківської області, близько 270 - з Харкова. «Харківська область набирає обертів, і вона вже далеко не остання серед регіонів України. Ситуація залишається під контролем. І робота в цілому налагоджена», - підкреслив Ігор Райнін.

У той же час Ігор Райнін зазначив, що залишаються проблеми за темпами мобілізації по місту Харкову. «Ці темпи на сьогоднішній день приблизно в 2,5 рази нижче, ніж по районах Харківської області. Системні недоробки є. І мною, і прокурором області дано відповідні доручення задіяним органам для вирішення цієї проблеми», - додав керівник області.

Крім того, голова ХОДА зазначив, що він висуває вкрай жорсткі вимоги до голів райдержадміністрацій з допомоги військовим комісарам у проведенні мобілізації. Щодо тих керівників райдержадміністрацій, які не справляються з виконанням цих завдань, Ігор Райнін буде звертатися до Президента України з приводу прийняття кадрових рішень.