Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні в Харківській області - День жалоби

Сьогодні в Харківській області - День жалоби

Сьогодні, 23 лютого, в Харківській області оголошено День жалоби за загиблими в результаті теракту, який стався 22 лютого під час мирної ходи біля Палацу спорту. Відповідне Розпорядження від 22.02.2015 підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. Як сказано в Розпорядженні, траур оголошений «у зв'язку із здійсненням терористичного акту, який призвів до загибелі жителів у місті Харкові, та з метою вшанування пам'яті загиблих». У День жалоби на всій території Харківської області в 13.00 пам'ять загиблих вшанують хвилиною мовчання. Також на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено Державний Прапор України.

Крім того, завтра в Харківській області скасовано всі розважально-концертні заходи, спортивні змагання, до програм теле- і радіопередач будуть внесені відповідні зміни.

Нагадаємо, 22 лютого біля Палацу спорту в Харкові проходив Мітинг Гідності, присвячений пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО. Після того, як колона активістів Євромайдану рушила маршем від Палацу спорту в бік Московського проспекту, стався вибух, в результаті якого загинули 2 людини, 11 постраждали. Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людей).

Друга акція в Харкові, яка налічувала близько 4 тис. осіб, пройшла без інцидентів. Представники всіх патріотичних організацій Харківщини, батьки та близькі загиблих героїв, а також прості харків'яни пройшли Маршем Гідності від пам'ятника Т. Шевченку до площі Конституції, де відбулася громадянська панахида.