Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині мобілізовані офіцери відновлюють навички з водіння бронетехніки та бойової стрільби

На Харківщині мобілізовані офіцери відновлюють навички з водіння бронетехніки та бойової стрільби

На факультеті військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації успішно завершився теоретичний цикл підготовки офіцерів, призваних із запасу під час 4-ї хвилі мобілізації. Наступним – завершальним етапом військового навчання стануть практичні заходи на полігонах чи танкодромах. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міноборони України (м. Харків). Так, протягом наступних двох тижнів з військовослужбовцями проводитимуться заняття з водіння бронетехніки, вогневої та тактичної підготовки, а також виконання вправ за військовими спеціальностями. Для забезпечення практичних заходів залучено танки Т-64Б та Т-72, бойові машини БМП-1, БМП-2, БТР-70, БТР-80 і БРДМ, а також усі види стрілецької зброї, що є на озброєнні в армії. 

«Більшість з тих, хто прибув до нас на навчання, є добровольцями. Позитивна мотивація служби сприяє швидкому відновленню втрачених навичок та опанування нових знань. Тому, я впевнений, що по завершенню навчання вони стануть справжніми військовими професіоналами і допоможуть відновити мир в державі», - зауважив начальник факультету полковник Олександр Серпухов.

За словами командування військового вишу, жодних проблем із тиловим забезпеченням мобілізованих офіцерів немає. В перший же день прибуття до Харкова військовослужбовці отримали однострій нового зразку (піксельний камуфляж), зимове взуття закордонного виробництва, а також їм відкрили банківські рахунки для нарахування місячного грошового забезпечення.

Випуск слухачів курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації та курсантів випускного курсу університету заплановано на 28 лютого поточного року. Одразу ж після урочистостей усі військовослужбовці отримають приписи для служби на офіцерських посадах у частинах чи підрозділах Збройних Сил України.