Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Опалювальний сезон у Харківській області проходить стабільно

Опалювальний сезон у Харківській області проходить стабільно

Опалювальний сезон 2014-2015 років в області проходить стабільно, серйозних аварійних ситуацій не виникало. Про це сьогодні, 13 лютого, повідомлялося в ході обласної селекторної наради з порядком денним: «Про хід опалювального сезону 2014/2015 років у Харківській області» під головуванням т. в. п. заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА, підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунальних підприємств. Однією з умов стабільного проходження опалювального сезону є розрахунки споживачів області за енергоносії. За інформацією директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Романа Гриви, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання становить 55,9%, у т.ч. м. Харків - 56,1%, райони та міста області - 54,4%. Рівень проплати населенням - 79,5%. Загальна сума заборгованості складає 1 млрд. 23 млн. грн., у тому числі по м. Харків - 884 млн. грн. Серед найбільших боржників також міста: Лозова, Куп'янськ, Первомайський.

Не проводиться своєчасна оплата установами, які фінансуються з державного бюджету (сума заборгованості - 60 млн. 700 тис. грн., по м Харкову - 52, 4 млн. грн). Через нерівномірність розподілу субвенції з держбюджету за місяцями, борги за опалення мають установи освіти та охорони здоров'я. Загальна сума заборгованості установ місцевих бюджетів за надані послуги теплопостачання складає 341,8 млн.грн. (у т.ч. м.Харкова - 304,2 млн.грн).

За інформацією першого заступника начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимира Губи, за серпень 2014 р. - січень 2015 р. споживачі Харківської області використали 915 млн. куб. м природного газу, що на 19% перевищує ліміт споживання, встановлений Постановою Кабінету Міністрів. Проте в результаті проведеної роботи у цьому напрямку, спостерігається планомірне скорочення його споживання.

За підсумками наради Євген Шахненко дав низку доручень: Департаменту ЖКГ ХОДА щодня контролювати графік проплат за енергоносії; органам місцевих рад погасити існуючу заборгованість перед підприємствами ЖКГ і забезпечити своєчасні поточні розрахунки; дорожнім підприємствам не допускати виникнення ожеледиці на дорогах області, особливо за маршрутами прямування шкільних автобусів.

Довідка. За оперативними даними на 11.02.2015 рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання та водовідведення становить 70,3%, в т.ч. г. Харьков - 66,3%, райони та міста області - 84,1%. Рівень розрахунків населення - 98,2% в т.ч. м. Харків - 99,9% (загальна сума заборгованості - 233,6 млн. грн.).

Розрахунки установ, які фінансуються з державного бюджету, здійснювалися на рівні 16,7%, в т.ч. м. Харків - 11,8% (загальна сума заборгованості - 2,3 млн.грн.); місцевих бюджетів - на рівні 56,1% (загальна сума заборгованості - 1,4 млн.грн.).