Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні легкоатлети Харківщини - серед кращих на чемпіонаті України

Юні легкоатлети Харківщини - серед кращих на чемпіонаті України

В місті Суми 6 та 7 лютого відбувся чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні серед юніорів, на якому спортсмени Харківської області завоювали 12 медалей. Участь в змаганнях приймали 412 спортсменів з 24 областей України та міста Київ. За підсумками змагань харківські легкоатлети вибороли 5 золотих, 3 срібні та 4 бронзові нагороди. Особливо відзначилася Аліна Калістратова, яка з результатом 7.59 перемогла в бігу на 60 м та здобула бронзову нагороду в бігу на 200 м. Увесь п’єдестал пошани зайняли харківські легкоатлети в бігу на 60 м з бар’єрами серед дівчат. Перше місце посіла Олена Маляренко з результатом 8.64 сек., друге місце було за Юлією Іоничевою, бронзу здобула Катерина Шелковнікова. 

Також чемпіонами України стали: Павло Безніс – потрійний стрибок (15.88 м), Юрій Федосов – штовхання ядра (18.36 м), та Ірина Рофе-Бекетова у п'ятиборстві (3561 балів).

За підсумками чемпіонату збірна Харківської області з сумою 845 очок виборола друге загальнокомандне місце, поступившись лише команді Київської області. Третє місце було за легкоатлетами Дніпропетровської області.

Дорослі легкоатлети позмагаються з 11 по 14 лютого. Тоді для них відбудеться чемпіонат України, також у Сумах. Цей чемпіонат буде вирішальним етапом відбору до збірної України, яка у березні цього року в Празі боротиметься за медалі чемпіонату Європи в приміщенні.