Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває підготовка офіцерів, призваних в ході 4-ї хвилі мобілізації

На Харківщині триває підготовка офіцерів, призваних в ході 4-ї хвилі мобілізації

На факультеті військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації триває підготовка офіцерів, призваних із запасу під час 4-ї хвилі мобілізації. Про це повідомляють в Регіональному медіа-центрі Міноборони України (м. Харків). Так, близько 100 військовослужбовців відновлюють свої командирські навички та опановують нові знання. До 70% від усіх занять проводиться на техніці та озброєнні. 

«До нас на навчання прибули здебільшого офіцери-танкісти, військові хіміки, фахівці з ремонту бронетехніки та інші. Для скорішої постановки мобілізованих воїнів до строю у нас є усе необхідне: викладачі з досвідом участі в АТО, спеціальна техніка та тактичне поле. Зауважу, що кращі воїни-гвардійці передають свої знання слухачам курсів», - зауважив начальник факультету університету полковник Олександр Серпухов.

По завершенню курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації, військовослужбовці будуть призначені на посади офіцерського складу у частинах чи підрозділах Збройних Сил України.