Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначені сільські ради Харківщини, що візьмуть учать у проекті ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ»

Визначені сільські ради Харківщини, що візьмуть учать у проекті ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ»

Рішенням комітету з конкурсного відбору ІІІ фази спільного проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» для участі в проекті визначено 32 сільські ради в 8 районах Харківської області. Про це розповіла заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Ними стали: Лозовеньківська, Пришибська, Савинська, Вербівська (Балаклійський р-н), Мечебілівська, Іванівська, Іванівська Друга, Грушуваська (Барвінківський р-н), Григорівська, Вільхуватська, Гнилицька Перша, Шипуватська (Великобурлуцький р-н), Довжицька, Одноробівська, Писарівська, Великорогозянська (Золочівський р-н), Кобзівська, Хрестищенська, Октябрська, Піщанська (Красноградський р-н), Лигівська, Багаточернещинська, Дубовогрядська, Дар-Надеждинська (Сахновщинський р-н), Лизогубівська, Хорошівська, Веселівська, Малороганська (Харківський р-н), Мосьпанівська, Есхарівська, Новопокровська, Малинівська (Чугуївський р-н) сільські ради. 

«На сьогоднішній день проводиться робота щодо укладання партнерських угод між проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та сільськими радами-переможцями, а також розпочата підготовка до безпосередньої реалізації мікропроектів спрямованих на вирішення актуальних потреб місцевих громад», - підкреслила Юлія Світлична.

Довідка. Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» підтримує сільські громади у вирішенні найбільш актуальних проблем місцевого розвитку шляхом впровадження громадських ініціатив (мікро-проектів) у рамках основних пріоритетних напрямів: охорона здоров'я (реконструкція місцевого сполучення охорони здоров'я); охорона навколишнього середовища (відновлення/створення пунктів переробки відходів, системи каналізації та дренажної системи); енергетика (енергозбереження, енергоефективність, альтернативні джерела енергії); водопостачання.

Загальна сума фінансування від ПРООН та ЄС для Харківщини складатиме близько 320 тис. дол., з якої кожна громада-учасниця отримає на реалізацію мікропроекту по 10 тис. дол. Проектом також передбачається обов’язкове співфінансування в такій пропорції: 75% - кошти ПРООН та ЄС, 20% - кошти місцевого бюджету та 5% - внесок членів громади.