Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині готуються до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2015 року

На Харківщині готуються до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2015 року

29 січня відбулася робоча нарада за участю керівництва Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації, об’єднання профспілок Харківської області, Фонду соціального страхування, обласних та районних профспілкових комітетів, підприємств-власників (засновників) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, директорів дитячих оздоровниць Харківської області. Учасники наради обговорили проблемні питання підготовки до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2015 року. Серед них - фінансове становище власників закладів, бюджетне фінансування, а також відсутність в оздоровчому процесі коштів Фонду соціального страхування. Однак, незважаючи на всі мінуси ситуації, учасники наради дійшли згоди в тому, що оздоровлення дітей є вкрай необхідним, про що свідчать як високі показники обласних оздоровчих кампаній, так і попит на послуги дитячих здравниць Харківської області.

У ході наради прийнято рішення об’єднати зусилля влади, роботодавців та профспілок та забезпечити для дітей регіону гідний відпочинок та оздоровлення в 2015 році.

Довідка. На території Харківської області розташовано 45 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, з них 10 закладів знаходяться у державній власності, 23 заклади належать до комунальної власності та 12 - приватної форми власності. Влітку 2014 року із загальної кількості функціонувало 28 стаціонарних закладів оздоровлення з перебуванням дітей не менше 21 день.

Середня вартість путівок до закладів оздоровлення області в 2014 року становила 138,26 грн. на добу або 2903,5 грн. за 21 день. У закладах санаторного типу середня вартість перебування була 237,9 грн. на добу або 4995 грн. за 21 день.

Всього оздоровленням та відпочинком протягом оздоровчої кампанії 2014 року було охоплено 201 тис. 128 дітей, що склало 85,5% від загальної чисельність дітей шкільного віку. Також відпочити змогли 90% дітей пільгових категорій.