Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута з робочим візитом відвідав Зміївський район

Ігор Балута з робочим візитом відвідав Зміївський район

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 29 січня відвідав з робочим візитом Зміївський район. До складу робочої делегації увійшли т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. Ігор Балута ознайомився з роботою районної адміністрації, подивився як проходить процес мобілізації. Також губернатор провів робочу нараду з головою Зміївської райдержадміністрації Степаном Миндаром, на якій, зокрема, піднімалися питання допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей, які проживають в районі. 

Також губернатор відвідав Корпус з підготовки юнаків під час навчально-польових зборів з предмету «Захист вітчизни». Ігор Балута оглянув базове устаткування корпусу, збройову кімнату, навчальні класи, кімнати для проживання школярів та ознайомився з їх розпорядком дня. Корпус організований на базі колишнього дитячого табору де зробили ремонт. Там проходять 2-х денне навчання школярі 10-11 класів. Обов'язково після проведення занять здійснюється виїзд на полігон, де школярі навчаються бойової стрільби. "Учні з усіх шкіл району вже пройшли такі заняття. Всього Корпус відвідали 80 учнів. Заняття вели военруки з різних шкіл. Діти залишилися задоволені, і якщо когось з цих хлопців завтра призвуть в армію, він буде вже до цього готовий", - сказав Степан Миндар.

Для учнів закупили всю необхідну форму і необхідні для занять речі. Забезпечені вони і безкоштовним харчуванням. Фінансується Корпус за рахунок позабюджетних коштів. 

«Цей центр є одним з кращих в Україні. Подібний є тільки в Дніпропетровську. Ми зараз обмінюємося досвідом між регіонами в даній роботі, оскільки цей проект новий для України», - зазначив Ігор Балута.

Як зазначив Степан Миндар, дану базу використовує для навчання добровольців Громадянське формування «Громадська самооборона». Добровольці проходять навчання у вихідні дні та під керівництвом інструктора місцевого військкомату.