Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2014 році п'ятьма цукровими заводами Харківської області було вироблено майже 120 тис. тонн цукру

У 2014 році п'ятьма цукровими заводами Харківської області було вироблено майже 120 тис. тонн цукру

Минулого року у Харківській області було вироблено 119,5 тис. тонн цукру, що складає до 7% виробництва по всій Україні. Потреба Харківщини у цукрі становить 104 тис. тонн, у зв'язку з чим можна впевнено говорити, що цукром область забезпечена. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її словами, в 2014 році в Харківській області збільшилася кількість працюючих цукрових заводів. Якщо в 2013 році в регіоні працювало три цукрових заводи, які справили 37,5 тис. Т цукру, то в минулому році були задіяні п'ять підприємств, які, отримавши 849 тис. т сировини, виробили119,5 тис. т цукру, що в три рази більше попереднього показника. "Це результат спільної роботи влади та бізнесу», - підкреслила Юлія Світлична. Заступник голови ХОДА також зазначила, що 7 цукрових заводів вже подали заявку на роботу у 2015 році, але це питання зараз активно обговорюється їхніми власниками. 

Нагадаймо, що минулого року в області було посіяно 19,7 тис. га цукрового буряка, з яких майже 50% (9,6 тис. га) посіяли саме власники цукрових заводів.

Довідка. У 2014 році в Харківській області працювали 5 цукрових заводів: ВАТ «Новоіванівський цукровий завод» Коломацького району; ПАТ «Первухінський цукровий завод» Богодухівського району; ПП «Цукровик-Агро» Краснокутського району; ТОВ СГП «Белоколодезянскій цукровий завод» Вовчанського району; ТОВ АПК «Савинська» Балаклійського району.