Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута провів виїзне засідання оперативного штабу у Вовчанському районі

Ігор Балута провів виїзне засідання оперативного штабу у Вовчанському районі

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів виїзне засідання оперативного штабу Харківської області у Вовчанському районі. У засіданні взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, т.в.п. заступника голови ХОДА Євгеній Шахненко, перший заступник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник директора Департаменту - начальник Управління оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Валерій Андрєєв, а також представники СБУ та правоохоронних органів.

Також на засіданні були присутні голова Вовчанської районної ради Анатолій Степанець, мер Вовчанська Ольга Топоркова, заступник голови Вовчанської РДА Наталія Гордієнко, начальник районного відділу міліції Олег Чуб, військовий комісар Вовчансько-Великобурлуцького об'єднаного районного військового комісаріату підполковник Юрій Юхно, голови сільських та селищних рад Вовчанського району, а також керівники інших прикордонних районів - Дергачівського, Золочівського, Великобурлуцького, Харківського.

Учасники засідання обговорили проходження 4-ї хвилі мобілізації, а також питання облаштування інженерних фортифікаційних споруд у північному секторі оборони Харківської області. Найбільшу кількість захисних споруд планують встановити на території Вовчанського району.

Також у ході виїзного засідання була розглянута криміногенна ситуація в Харківській області.

«Органи і підрозділи працюють в режимі посиленого патрулювання лише 5 діб. Але вже зараз можна говорити про позитивні результати як в районах патрулювання, так і в цілому по області. На третину зменшилась загальна кількість вчинених злочинів, в тому числі тілесних ушкоджень, грабежів, хуліганств, крадіжок (-20%), крадіжок з квартир (-40%), незаконних заволодінь транспортними засобами (-50%), зменшилась кількість ДТП (-50%). Більше затримується осіб, які вчинили правопорушення», - зазначив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Віталій Гузь.

За словами заступника начальника ГУ МВС України в Харківській області, оперативне становище в області знаходиться під постійним контролем правоохоронних органів. А саме, збільшена кількість слідчо-оперативних груп і груп швидкого реагування, які посилені кінологами та вибухотехніками, контролюється ситуація на кордоні, у т.ч. з Луганською та Донецькою областями, працюють три базові блокпости у Барвінківському, Ізюмському та Куп'янському районах, на яких залучено 79 працівників ОВС з інших областей, а також кінологи, вибухотехніки, наряди ДАІ. Всього в області працює 32 блокпости, задіяні 293 працівника ОВС та інших правоохоронних органів (у т.ч. 84 з інших областей).

Також Віталій Гузь нагадав, що оперативний штаб на чолі з головою обласної державної адміністрації щоденно обговорює ситуацію в області та визначає додаткові заходи щодо захисту населення.