Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наталія Бурдига та Ольга Абрамова – бронзові призерки етапу Кубку світу з біатлону

Наталія Бурдига та Ольга Абрамова – бронзові призерки етапу Кубку світу з біатлону

Харківські біатлоністки Наталія Бурдига та Ольга Абрамова здобули бронзові медалі в жіночій естафеті на шостому етапі Кубка світу, який завершився в італійському Антхольці. Остання гонка шостого етапу видалась дуже складною та непередбачуваною. Сильний вітер, який зустрічав спортсменок на вогневих рубежах, змусив помилятися майже усіх провідних біатлоністок. Харків’янка Наталія Бурдига прийняла естафету у Юлії Джими п’ятою, показала швидкий хід, та закривши вогневі рубежі використавши чотири додаткові патрони (один на першому та три на другому), передала естафету третьою. В свою чергу Ольга Абрамова заставила команду похвилюватися. 

На першому вогневому рубежі харків’янка використала усі додаткові патрони, але так і не закрила три мішені та пішла на додаткові кола. Тим не менш, шквальний вітер заставив суперниць пригальмувати зі стрільбою на другому вогневому рубежі. Цього Ользі хватило, щоб наздогнати лідерів, та зробивши п’ять влучних постріли, Абрамова знову повернула собі та команді третє місце.

Останньою на дистанцію виходила лідер збірної Валентина Семеренко. Після другого вогневого рубежу українка вела боротьбу за третє місце з біатлоністкою з Росії та завдяки швидкості обійшла суперницю, та фінішувала третьою з відставанням від першого місця на 45.3 секунди. Перемогу в гонці з результатом 1:18.47.7 здобула команда Німеччини, срібло завоювали чеські біатлоністки. В заліку Кубку націй жіноча збірна України змогла обійти Італію та посіла шосте місце.

Наступний етап Кубку світу відбудеться за два тижня в чеському Нове-Место, а вже в середу, 28 січня, збірна України змагатиметься за медалі чемпіонату Європи, який стартує в естонському місті Отепя.