Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ході спецоперацій затримано ряд осіб, причетних до терористичної та диверсійної діяльності на території Харківської області

У ході спецоперацій затримано ряд осіб, причетних до терористичної та диверсійної діяльності на території Харківської області

В ході проведення спільних спецоперацій службами МВС та СБУ у Харківської області було затримано ряд осіб, причетних до терористичної, диверсійної діяльності, а також створення ринку зброї на території Харківського регіону. Про це 23 січня повідомив начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар. Так, за його словами, був затриманий співвиконавець терористичного акту на території військкомату в місті Лозова, який стався 17 вересня. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні злочину. Раніше, 26 грудня, був затриманий його спільник. Ще один підозрюваний оголошений в розшук. Є інформація, що він ховається на території РФ.

Також, як повідомив Олександр Пивовар, вчора в місті Первомайськ був затриманий один з бойовиків організації «Оплот», який брав участь у бойових діях на боці терористичної організації ДНР проти бійців Збройних Сил України в районі міст Старобешеве і Докучаєвськ Донецької області. До Харкова він прибув з метою підбору залучення бойовиків для участі в бойових діях ДНР. При затриманні він чинив опір спецпідрозділу «Альфа». У його гаражі правоохоронці вилучили пістолет Макарова, револьвер "Наган" і боєприпаси до них. Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочинів.

Крім того, цієї ж ночі була затримана громадянка, яка передавала спецпідрозділам ДНР відомості про переміщення українських військ і військової техніки. За її свідченнями, ці ж відомості вона передавала Олегу Новікову, який очолював організацію «Вихід», якому вчора суд визначив запобіжний захід - арешт строком на 2 місяці. Нагадаємо, що 20 січня в результаті спецоперації правоохоронці припинили діяльність проросійського громадського руху "Исход". Під час обшуку офісу була вилучена антиукраїнська агітаційна література.