Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На всіх об'єктах громадського харчування, де понад 25 посадочних місць, буде встановлено відеонагляд

На всіх об'єктах громадського харчування, де понад 25 посадочних місць, буде встановлено відеонагляд

Сьогодні, 23 січня, у режимі відео-конференції відбулася селекторна нарада  з головами ОДА з питань безпеки громадян і захисту об'єктів інфраструктури під головуванням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У ній взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, заступник Міністра внутрішніх справ Василь Паскал, начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Павло Одарюк, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Головного управління МВС в Харківській області Анатолій Дмитрієв. Під час наради Арсеній Яценюк дав доручення головам обласних адміністрацій зкоординувати зусилля місцевих органів СБУ, МВС та Національної гвардії для проведення заходів з попередження террористичних актів і диверсій, аналогічних тим, що відпрацьовані у Харківській області.

Так, керівники областей мають скласти списки об’єктів транспорту, життєзабезпечення,адміністративних будівель, що підлягають посиленій охороні; збільшити кількість вуличних патрулів; окрім силових структур залучати до патрулювання громадськість; посилити роботу з оповіщення населення стосовно проведення заходів безпеки; використовувати засоби відеоспостереження, що вже є у наявності та разом с приватним сектором зробити загальну базу даних; відпрацювати з власниками приватних об’єктів можливість зберігання відеозаписів на більш тривалий строк; щоденно проводити наради з залученням керівників всіх силових відомств для координації дій з проведення антитерористичних операцій.

За словами Ігоря Балути, майже всі завдання, поставлені сьогодні Прем’єр-міністром України, на Харківщині вже виконуються. У переліку об'єктів державного та обласного значення, вибухонебезпечних, таких, що забезпечують життєдіяльність області, понад 300 закладів.

"Ряд заходів, який сьогодні оголосив Прем'єр-міністр, нами вже виконуються. Рівень злочинності у нас нижче, ніж у попередньому періоді. Інша справа, що у нас є збільшення тієї злочинності, якої не було раніше - терористичних актів і диверсій. Тому вже після другого теракту, який стався в області, ми почали активно використовувати відеоспостереження. Приватні структури частково вже виконали наші рекомендації з приводу установки камер в своїх установах. Зараз видано розпорядження встановити відеоспостереження на всіх об'єктах громадського харчування, де більше 25 посадочних місць", - сказав губернатор області.