Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко обговорив ситуацію в Харківській області з представником Держдепартаменту США Майклом Кізом

Вадим Глушко обговорив ситуацію в Харківській області з представником Держдепартаменту США Майклом Кізом

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко 14 січня зустрівся зі старшим політичним радником з питань України Державного Департаменту Сполучених Штатів Америки Майклом Кізом для обговорення питань щодо ситуації на Сході України, а також ролі ОБСЄ. Майкл Кіз зазначив, що зараз з українського напрямку в уряді США працює ще більше фахівців, і це показує величезне значення, яке нинішній Держдепартамент приділяє вирішенню української кризи, в тому числі і допомоги українському уряду. Також політичний радник висловив співчуття з приводу трагедії, яка сталася вчора, 13 січня, під Волновахою, де загинуло 12 осіб. «Ми віримо в український народ, в вашу стійкість і здатність подолати цю кризу. Ми хочемо максимально допомогти вашій країні», - зазначив Майкл Кіз. 

«У такий нелегкий час для України дуже важлива політична підтримка інших країн, і особливо підтримка США», - підкреслив Вадим Глушко.

Старший політичний радник з питань України Держдепартаменту США нагадав, що вчора уряд США прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі 1 млрд. дол. зараз, і ще 1 млрд. дол. у другому півріччі 2015 року. «Ми також сподіваємося, що таке рішення США разом з допомогою наданої Євросоюзом, матиме вплив на МВФ - позитивно вплине на рішення про виділення Україні траншу допомоги. Крім фінансової допомоги ми також намагаємося допомогти Україні у призупиненні російської пропаганди, в цьому напрямку ми працюємо зі спецслужбами України, також розглядаємо питання надання військової допомоги», - сказав Майкл Кіз.

Як розповів голова Регіональної штабу з надання комплексної допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв, на сьогодні в базі регіонального штабу зареєстровано 121,1 тис. переселенців з Донецької та Луганської областей. У Харківській області надано житло 38 тис. чоловік. «На сьогодні Харківська область є транзитною, і нові переселенці вже відправляються вглиб країни. Зараз ми заселяємо людей в котеджне містечко в Харкові, яке надав уряд Німеччини. Уже визначено 84 сім'ї - 383 людини, з них 203 дитини. Крім того, керівництво області наприкінці минулого року виділило кошти на облаштування місць для проживання 230 осіб у містах Лозова та Барвінкове», - пояснив Олександр Волобуєв.

Вадим Глушко додав, що незважаючи на всі спроби терористів дестабілізувати ситуацію в Харківській області, завдяки спільним діям обласної адміністрації та правоохоронних органів ситуація залишається стабільною. «Ми, українці, почали відчувати себе єдиною нацією, і харків'яни чітко розуміють для себе вектор розвитку України, що це саме європейська інтеграція», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА.