Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко передав ЗСУ нову військову техніку, в тому числі і від Харківського автомобільного заводу

Петро Порошенко передав ЗСУ нову військову техніку, в тому числі і від Харківського автомобільного заводу

Президент України Петро Порошенко 5 січня в Озерному на Житомирщині вручив особовому складу Збройних сил України військову техніку, яка вирушила на схід країни в зону бойових дій. 62 одиниці тягачів «МТЛБ» приїхали з ДП «Харківський автомобільний завод». Половину модернізували під використання кулеметних установок. Ці тягачі здатні буксирувати артилерійські системи та причепи, перевозити військових і вантажі різного типу. Автомобільний завод тепер постійно виробляє і модернізує гусеничні бронетранспортери-тягачі і машини спеціального призначення. Нагадаємо, що в грудні минулого року на підприємстві погасили півмільйонну заборгованість по заробітній платі. 

Також військові отримали 42 одиниці бойових машин піхоти з Житомирського бронетанкового заводу, 18 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика», вироблених фахівцями Шепетівського ремонтного заводу.

Верховний головнокомандувач підкреслив самовіддану працю фахівців Житомирського бронетанкового заводу, Харківського автомобільного заводу та Шепетівського ремонтного заводу.

Довідка. Петро Порошенко вже втретє особисто передав Збройним Силам військову техніку, вироблену «Укроборонпромом». 6 грудня 2014 року на аеродромі в Чугуєві (Харківська область) військові отримали більше 60 одиниць важкої техніки, а 30 грудня 2014 року в місті Яворів (Львівська область) - 34 одиниці.