Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент цивільного захисту ХОДА нагадує про дотримання правил пожежної безпеки під час новорічних свят

Департамент цивільного захисту ХОДА нагадує про дотримання правил пожежної безпеки під час новорічних свят

Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації ще раз нагадує про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки, встановлюючи новорічну ялинку і організовуючи святкування в дитячих закладах. Найменша необережність при включенні електрогірлянди або розпалюванні бенгальських вогнів у приміщенні, де встановлена ялинка, може призвести до пожежі. Крім того, використовувати джерела відкритого вогню в приміщеннях, де встановлена Новорічна ялинка й проводяться святкові заходи – заборонено. Не дозволяється також включати до програми виступів номери з використанням петард, фейерверків, різноманітних вогневих ефектів. 

В Департаменті закликають не встановлювати ялинки в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації людей. І рекомендують використовувати тільки гірлянди з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 В., потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт. Електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами. Під′єднувати  гірлянди до мережі належить тільки за допомогою штепсельного з′еднання.

До цього слід додати, що нерідко ялинки прикрашають легкозаймистими іграшками, зробленими з паперу, вати, целулоїду, тощо, а це значно ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.

Департамент цивільного захисту нагадує батькам, вихователям, вчителям, що під час проведення Новорічних ранків слід бути особливо відповідальними, уважними і організованими, не застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, бенгальські вогні, не одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів. А при виникненні пожежі негайно викликати пожежну охорону за телефоном 101.