Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій, в області вдалося досягти економії споживання газу

Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій, в області вдалося досягти економії споживання газу

У Харківській області продовжують реалізовувати заходи, спрямовані на енергозбереження. Як повідомив 24 грудня під час прес-конференції т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, на комунальних підприємствах області відбувається модернізація застарілого газового обладнання. «Також ми активно займаємося альтернативним паливом. Цього року в області встановлено 58 твердопаливних котлів. Крім того, до кінця року закінчимо освоювати субвенцію держави з будівництва та встановлення 23-х блочно-модульних котелень, які працюють на пелетному та брикетному паливі. Одна з таких пелетних котелень заробила сьогодні в сел. Високому Харківського району», - розповів Євгеній Шахненко.

За його словами, робота з енергозбереження триває. «Як результат, завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій, нам вдалося досягти до 4% економії газу по області», - підкреслив віце-губернатор.

Також Євгеній Шахненко додав, що в області працює 11 підприємств з виробництва пелет для твердопаливних котлів. Одне з них - в Куп'янську, відкрилося два тижні тому і працює за міжнародною японською програмою «JICA» на сучасному обладнанні. Крім того, підкреслю, що сьогодні ми продаємо пелети і в сусідні області», - зазначив заступник голови ХОДА.